Ga jij met je gevoelige kind naar de kermis?

Elk jaar komt de kermis in het dorp. De lucht zindert van opwinding, spanning, gezelligheid en speelsheid. Dagmar is de week voorafgaande aan de kermis al enthousiast, fantaseert welke attracties er zullen staan en waar ze in wil gaan. Een paar keer fietsen we al langs het plein waar alle kermisattracties worden opgebouwd: het is er een drukte van jewelste, er wordt geschreeuwd, overlegd, gebouwd, gelachen … Er heerst al een gezellige maar enigszins ‘gespannen’ sfeer. Je voelt de vragen in de lucht hangen: Zou alles wel op tijd klaar zijn? Zou het weer ons gunstig gezind zijn? Zullen er veel bezoekers komen? Maar dit alles ontgaat Dagmar nog en ze vindt het allemaal geweldig wat ze ziet.

Op zondag, vroeg in de avond, lopen we met z’n allen naar de kermis. Het lawaai, het geroezemoes van de mensen, geschreeuw en gelach komt ons al van ver tegemoet. Dagmar huppelt vooruit. Ze kan niet wachten om de kermis te zien. Daar aangekomen, springt ze enthousiast op en neer en wil eigenlijk van alles tegelijk. Ze is bijna niet af te remmen: de draaimolen, het lunapark, de octopus, de trampoline, de grijpmachine … alles wil ze ervaren en beleven. Tel daar de kleuren, de verschillende geluiden van de attracties, de muziek en de mensenmenigte nog eens bij op en dan begrijp je wel dat Dagmar helemaal overdonderd wordt door al die prikkels om haar heen. Maar gelukkig heeft Dagmar een goede tip van Vogel toegepast waardoor ze veel minder last heeft van al die prikkels om haar heen tijdens het bezoek aan de kermis.

Herkenbaar voor jou als ouder van een gevoelig kind? Besluit je met je kind naar de kermis te gaan? Het beste wat je dan op dit moment kunt doen is om je samen met je kind even helemaal onder te dompelen in deze kleurrijke, schreeuwerige wereld. Laat gebeuren wat gebeurt en geniet van het heerlijke snoetje van je kind dat met volle teugen geniet OF doe net als Tobias uit het kinderboek Tobias en Vogel. Nieuwsgierig naar Tobias?

Tobias is de hoofdpersoon in het kinderboek Tobias en Vogel. Tobias is een vogelverschrikker en voelt zich niet gelukkig. Hij wordt gepest door de kraaien en kinderen, de boer ziet hem niet staan en Tobias vindt dat hij zijn werk niet goed doet en dat hij er niet uitziet met die versleten kleren aan. Maar dan komt Vogel en die gaat hem helpen. Hoe? Dat verklap ik nog niet maar je kunt al wel de eerste twee hoofdstukken van het boek hier GRATIS lezen.

Ontvang deze waardevolle tips

Om elke dag met het gronden bezig te zijn of te starten.

Veel succes met het gronden