Er is meer tussen hemel en aarde …

Vorige week had ik een afspraak met Karen en haar zoontje Stef van drie. Om eerlijk te zijn is de leeftijd van drie wel erg jong om mij een bezoek te brengen, maar Karen had een specifiek ‘probleem’ met Stef dat ik herkende.

Ik nodigde haar samen met Stef uit bij mij in de praktijk. Een beetje stil en verlegen kwam hij binnen. Gaf me een hand en ik zag zijn oog meteen vallen op de instrumenten die in mijn praktijkruimte staan. Zijn mond viel open van verbazing. Wat vond hij het mooi. Ik pakte een klankschaal en liet hem enkele klanken horen. Daarna mocht hij zelf een keer proberen op de klankschaal te slaan. Stef glunderde van oor tot oor.

Karen begon haar verhaal: “Stef wordt op feestjes altijd ontzettend druk en eenmaal thuis is er geen land met hem te bezeilen. Mensen vragen dan ook vaak of hij last heeft van ADHD of zeggen dat ik hem niet zoveel moet laten snoepen, omdat hij door al die suiker zo druk wordt. Maar eerlijk gezegd snappen we het zelf niet zo goed. Normaal gesproken is Stef een lief en rustig mannetje. Maar we merken de laatste tijd dat waar we hem ook mee naartoe nemen, het bijna altijd mis gaat. Wat kunnen we doen?”

Allereerst stelde ik Karen gerust dat het gedrag van Stef echt niet zo vreemd is. Ik vertelde haar over de energetische wereld, dat er meer is tussen hemel en aarde dan dat we met het blote oog kunnen zien. En dat Stef een heel gevoelig jongetje is dat heel veel energie om zich heen voelt zonder dat hij zich daarvan bewust is. Dus is het ook niet zo vreemd dat Stef na een feestje of nadat hij op een plek is geweest waar veel mensen samen zijn, veel drukker is dan normaal. Hij raakt overprikkeld.

Vervolgens reinigde ik Stef samen met zijn moeder met de stemvorken. En ik las het hoofdstuk over de gouden ballon voor uit mijn kinderboek Tobias en Vogel. Zo weet Karen wat ze samen met Stef kan doen als ze ergens naartoe gaan waar veel mensen aanwezig zullen zijn.

Vol goede moed gingen Karen en Stef naar huis. Ik ben best trots dat Karen liet weten dat ze iedere avond voorleest uit Tobias en Vogel en dat ze meteen ook al effect merkte.

een wereld vol energie

 

Is dit ook herkenbaar voor jou als ouder dat jouw gevoelige kind van een rustig kind ineens kan veranderen in een druk, onrustig kind waar bijna geen land mee te bezeilen is? Word je er dan van bewust dat we leven in een wereld vol energie. Eigenlijk is alles in en om ons heen energie. Deze energie zien we niet maar kunnen we des te meer voelen als we daar gevoelig voor zijn. Dit geldt ook voor jouw gevoelige kind.  Let er de komende tijd maar eens op wanneer dit met jouw kind gebeurt: waar bevinden jullie je en hoe reageert / verandert jouw kind? Een manier om je kind te helpen is net zoals Tobias door Vogel wordt geholpen: door de gouden ballon te gebruiken. Hoe? Dat kun je lezen in mijn kinderboek Tobias en Vogel.

Word je nieuwsgierig naar Tobias en Vogel?
Lees dan hier gratis de eerste twee hoofdstukken van Tobias en Vogel of wil je meteen het hele boek lezen? Koop het kinderboek Tobias en Vogel (incl. luister-cd) dan in de webshop.

 

 

Ontvang deze waardevolle tips

Om elke dag met het gronden bezig te zijn of te starten.

Veel succes met het gronden