POSITIEVE GEVOELSKAARTJES

Bij het kinderboek Tobias en Vogel heb ik speciaal deze positieve gevoelskaartjes ontwikkeld voor kinderen die veel last hebben van allerlei prikkels om zich heen en daardoor niet lekker in hun vel zitten.

Kinderen groeien op in een wereld die hoge eisen aan hen stelt en bol staat van prikkels. Op het gemiddelde weekprogramma van deze jonge kinderen staan naast het dagelijkse schoolprogramma, afspraken met vriendjes / vriendinnetjes, trainingen op de sportclub, muziekles, zwemles … Op de basisschool worden hun prestaties voortdurend met toetsen gemeten; de tv schotelt de kinderen een werkelijkheid voor die helemaal niet op jonge kinderen is afgestemd. Misschien geldt dit nog wel in sterkere mate voor het internet.

Al deze prikkels komen bij je kind binnen. Het ene kind reageert hier anders op dan het andere kind. Maar veel voorkomende klachten zijn dat deze kinderen slecht slapen of slecht in slaap komen, minder concentratie hebben, zich in zichzelf opsluiten, zich terugtrekken, vaak ruzie hebben of zich onhandelbaar opstellen. Kortom: ze weten niet hoe ze op al die prikkels moeten reageren. Ze worden onzeker en krijgen een negatiever zelfbeeld.

Juist voor deze kinderen is het fijn om hun dag te kunnen starten vanuit een positief gevoel. Trek samen een kaartje, spreek het hardop uit, praat er even over en je kind gaat met een positief gevoel de deur uit. Trek zelf ook een kaartje: je kind zal dit geweldig vinden!

Er zitten 40 positieve gevoelskaartjes in een doosje en je hebt dit doosje voor slechts € 9,95 al in je bezit.