terug naar de basis

“Terug naar de basis betekent voor mij dat ik uit mijn hoofd ben, dat ik van denken naar voelen ga. Dat ik letterlijk en figuurlijk weer de grond onder mijn voeten voel. Dat ik zoveel mogelijk in het hier en nu aanwezig ben. Dat ik me verbonden voel met mezelf en met alles en iedereen om me heen. Dat ik trouw blijf aan mijn intuïtie en dat ik kan zijn wie ik ben.” Marja

Herkenbaar voor je?

;
Je hoofd maakt overuren
;
Je wikt en weegt voortdurend
;
Je gedachtestroom gaat maar door
;
Je voelt je vaak onrustig
;
Je hebt aan het einde van de dag weinig energie meer
;
Je krijgt lichamelijke klachten zoals hoofdpijn of zelfs migraine
Als je jezelf herkent in bovenstaande punten, dan is de set grondingskaarten TERUG NAAR DE BASIS een prachtig middel om jou letterlijk en figuurlijk weer met beide voeten op de grond te laten staan. Om jou momenten van rust en ruimte in je drukke, volle hoofd te laten ervaren. Het is de start om bewust vanuit een stevige basis met rust en ontspanning je dag tegemoet te treden. Elke kaart kan voor jou een reminder, extra ondersteuning, eyeopener of transformatie zijn.

de grondingskaarten zorgen dat

je komt uit je hoofd
je jouw lichaam en zijn signalen weer voelt
je jouw aandacht verplaatst van hoofd naar voeten
je rust en ruimte in je hoofd creëert
je bewuster bezig bent met het gronden
je letterlijk en figuurlijk weer de grond onder je voeten voelt
je meer in het moment aanwezig bent
je meer overzicht krijgt
je weer meer naar je intuïtie luistert

 

Ondersteun het goede doel

 

Per verkochte kaartenset TERUG NAAR DE BASIS doneer ik in naam van Boom & Stroom
€1,00 aan het boomadoptieplan voor Malawi. Dit is een initiatief van het ondernemersplatform
Gracefarmers en werkt ondersteunend voor het project ‘Grace Farm’ van stichting Raise
(zie www.boomaoptieplan.nl).
Het doel is iets te betekenen in het leven van de bevolking van Malawi.
Door de adoptie van de macadamiabomen kunnen ze weer meer macadamianoten verkopen
waardoor ze een beter leven krijgen.

Dit past helemaal waar Boom & Stroom voor staat!

 

 “Gronden is voor mij een proces om echt contact te maken met de aarde. Als ik niet gegrond ben, heb ik het gevoel dat ik niet stabiel ben; dan mis ik mijn middelpunt, de grond onder mijn voeten en kan ik mezelf soms verliezen in mijn gedachten. Mijn hoofd maakt vaak overuren, waardoor mijn gedachten gemakkelijk afdwalen en daardoor kan ik niet echt aanwezig zijn in het moment. Ik kan me daardoor soms machteloos voelen en niet in het hier en nu leven. Door terug naar de basis te gaan – door te gronden – voel ik mij meer verbonden met het leven om mij heen. De grond vormt de wortels onder mijn voeten en daardoor heen krijg ik voeding, kracht en stabiliteit en kan ik letterlijk groeien.” 

Nadine – Branding by Nadine

 “De grondingskaarten van Marja liggen op een plaats waar ik ze regelmatig tegen kom. Dat is leuk want elke keer als ik ze zie liggen trek ik een kaartje. Een mooie kaart met een ogenschijnlijk eenvoudige tekst.  Maar hier zit het geheim in. Het is een tekst waar heel goed over nagedacht is door een grondingsexpert. Geschreven in de IK vorm zodat het meteen over mij gaat. Een tekst waar je altijd iets mee kan, die je even of soms lang de aandacht op jezelf vestigt. Je hebt meteen een gedachte bij de tekst. Dat gaat vanzelf. Een momentje voor jezelf om te kijken en te voelen wat er binnen komt als je je concentreert op wat er staat. Elke keer weer een verrassing. Twee voeten op de grond en Ik ……..” 

Jennemie de Beer – Bij Jennemie – creatief herinneren

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Marja Pullens en ik werk als grondingsexpert,  (klank)healer, reader in mijn praktijk Boom & Stroom. Verder ben ik auteur van het kinderboek Tobias en Vogel. Door mijn eigen gevoeligheid ben ik in de loop der jaren gaan ervaren hoe belangrijk het is om met beide voeten stevig op de grond te staan. Niet dat het altijd gemakkelijk was maar wel zeker de moeite waard!

In mijn praktijk Boom & Stroom heb ik veel hooggevoelige mensen mogen begeleiden om hen een stevige basis te laten ervaren. Ik heb hen geholpen om stap voor stap dichter bij zichzelf te komen. Ik laat letterlijk en figuurlijk de grond weer onder hun voeten voelen. Maar ik zag ook dat velen moeite hadden om dit effect vast te houden, zeker als ze weer in het dagelijkse leven stapten.

Er zijn in onze hectische maatschappij teveel prikkels en afleidingen. Hierdoor raak je snel van het beoogde pad af, loop je rond met een druk, vol hoofd, ervaar je onrust en krijg je vage lichamelijke klachten. Om iedereen een extra ondersteuning te bieden, is het idee voor de kaartenset TERUG NAAR DE BASIS ontstaan.

Ik werk intuïtief en zo zijn ook de prachtige uitspraken op de grondingskaarten ontstaan. Alle uitspraken hebben met het thema gronden oftewel aarden te maken. Ik gun iedereen vaste grond onder zijn voeten waardoor het dagelijkse leven er een stuk makkelijker, rustiger en meer ontspannen uitziet.

Veel gestelde vragen

Waarom zou ik grondingskaarten gebruiken?

Om je nog bewuster en intensiever met het gronden bezig te laten zijn. Zie het als een extra steuntje in de rug om te zorgen dat er niet alleen meer rust en ruimte in je hoofd ontstaat maar dat je in je hele lichaam meer ontspanning en rust gaat voelen.

Hoe werkt het precies?

Bij de set grondingskaarten zit een kaart met duidelijke stappen hoe je de kaarten kunt gebruiken. Het belangrijkste is dat je intuïtief een kaart trekt. Op deze manier trek je altijd de kaart die op dat moment bij jou past. De kaart die jou iets mag vertellen wat op dat moment voor jou belangrijk is.

Moet ik ervaring hebben met het gronden?

Nee hoor. Deze kaarten kunnen een mooie start zijn om met het gronden aan de slag te gaan. En ben je al met het gronden bekend, dan zorgen deze kaarten voor een verdieping.

Welk effect hebben de kaarten op mij?

Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van het feit in welke situatie of ontwikkeling je zit. De ene keer kunnen de kaarten als eyeopeners voor jou werken, terwijl ze een ander moment voor een verandering in jou zorgen. Echt, dit wisselt regelmatig. Belangrijk is echter dat je je weer bewust wordt dat je veel meer uit je hoofd komt. Dat je letterlijk en figuurlijk de grond weer onder je gaat voelen, zodat er meer rust en ontspanning in jou ontstaat.

Kan ik de kaarten ook cadeau geven?

Jazeker! De set grondingskaarten TERUG NAAR DE BASIS kun je via mij als cadeautje laten versturen. Ik pak de set als leuk cadeautje in en schrijf er een persoonlijke boodschap voor de ontvanger bij.