Het was woensdagmiddag en Sien (6 jaar) ging met opa naar de bibliotheek. Wat had ze zich daarop verheugd. Door de rijen met boeken lopen en op haar gemak samen met opa bekijken welk verhaal ze dit keer wilden meenemen naar huis. Maar opa had andere plannen. Hij moest nog langs de slager en naar de bouwmarkt. Over een uur kwam zijn dochter zijn andere kleinkind brengen en moesten ze weer thuis zijn. Zijn plan was dus even de gelezen boeken inleveren en snel een of twee nieuwe boeken pakken waaruit hij die middag nog zou kunnen voorlezen. Sien was hiervan niet op de hoogte en voordat ze bij de bieb aankwamen, had ze ineens last van buikpijn. In de bibliotheek voelde ze zich opgejaagd want ze moest opschieten van opa, ze begon te twijfelen en toen lukte het kiezen al helemaal niet meer. Opa werd boos: “Schiet nu eens op” en “Je bent expres aan het treuzelen”. Sien raakte helemaal van slag. Uiteindelijk kwamen ze zonder nieuw boek thuis, Sien in dikke tranen.

 

HERKENBAAR?

Is een dergelijke situatie voor jou als moeder van een gevoelig kind herkenbaar? Je hebt zelf weinig tijd, er staat teveel op je lijstje voor die middag en je hebt al een opgejaagd gevoel voordat je weg bent. In je hoofd heb je eigenlijk alles al gepland en het liefst wil je dat het zo ook gebeurt. Maar in praktijk verloopt het vaak anders.

 

TIP

Realiseer je dat jouw kind deze onrust in jou gewaarwordt, het heeft namelijk een fijne antenne om jouw gejaagdheid op te pikken (dit gebeurt energetisch echter op een onbewust niveau). Hierdoor wordt jouw kind ook onrustig, voelt zich opgejaagd en gaat tegenstribbelen. Probeer je kind van tevoren duidelijk aan te geven wat er gaat gebeuren. Hierdoor weet je kind wat er te wachten staat zodat jullie een rustiger verloop van de middag kunnen hebben.

 

Ontvang deze waardevolle tips

Om elke dag met het gronden bezig te zijn of te starten.

Veel succes met het gronden