zo wordt jouw kind weer rustiger …

Afgelopen zomervakantie ging Dagmar samen met Maurice, haar papa, een middag naar de Efteling. Ze wonen vlakbij en hebben een abonnement dus ideaal om even een middagje te bezoeken. Dagmar verheugde zich enorm want ze zouden in de nieuwe attractie Symbolica gaan. Ze brachten een aantal gezellige uurtjes in de Efteling door waar ze niet alleen de gewilde attractie bezochten maar ook genoten van een stukje sprookjesbos met de welbekende paddestoel met muziek. Het was die middag ontzettend druk. Logisch want het was vakantietijd en het pretpark is erg geliefd. Na hun bezoek aan de Efteling kwam Dagmar haar belevenissen van die middag uitgebreid aan ons vertellen. Ze was door het dolle heen, struikelde over haar eigen woorden en probeerde enthousiast tot in details haar ervaring over de nieuwe attractie onder woorden te brengen. Ze stuiterde helemaal en sprong en rende door de woonkamer. Eline, haar mama, maande haar tot kalmte. Maar echt helpen, deed dit niet.

Ik kreeg het volgende idee en stelde Dagmar de vraag: ‘Dagmar, luister eens, wat zou Tobias nu doen als hij jou was?’ Even keek Dagmar me verbaasd aan maar toen lichtten haar ogen op en zag ik een blik van herkenning. ‘De regen’, riep ze enthousiast. ‘Goed zo. Doe dat ook maar een paar keer bij jezelf’, antwoordde ik. Zo gezegd, zo gedaan en even later zat Dagmar rustig op de bank.

Rustmomenten

Sta jij er weleens bij stil dat voor jouw gevoelige kind een dagje pretpark heel overweldigend en (te) druk kan zijn? Dat je kind daardoor extra druk en actief of juist extra stil wordt? Probeer bewust enkele langere rustmomenten op zo’n dag in te plannen. Zoek daarvoor als het kan, een plek op waar het minder druk is. Je zult merken dat jouw kind dan tot rust komt, zodat hij daarna weer vrolijk mee het park in kan.

Wie is toch die Tobias?

Wie is toch die Tobias? hoor ik je bijna denken. Nieuwsgierig?
Tobias is de hoofdpersoon in het kinderboek Tobias en Vogel. Dit kinderboek heb ik geschreven om kinderen, vooral de gevoelige kinderen, een extra steuntje in de rug mee te geven, zodat ze meer rust en ontspanning gaan ervaren, beter bestand zijn tegen allerlei prikkels van buitenaf en meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld krijgen.
Tobias is een vogelverschrikker en voelt zich niet gelukkig. Hij wordt gepest door de kraaien en kinderen, de boer ziet hem niet staan en Tobias vindt dat hij zijn werk niet goed doet en dat hij er niet uitziet met die versleten kleren aan. Maar dan komt Vogel en die gaat hem helpen. Hoe? Dat verklap ik nog niet maar je kunt al wel de eerste twee hoofdstukken van het boek hier GRATIS lezen.

Ontvang deze waardevolle tips

Om elke dag met het gronden bezig te zijn of te starten.

Veel succes met het gronden